Inici -> L'Ajuntament -> Indicadors de transparència -> Indicadors Mapa Infoparticip@ (UAB)

Indicadors Mapa Infoparticip@ (UAB)

Segell infoparticipa

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (www.labcompublica.info) per fer un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs d'alguns ajuntaments de Catalunya, i alhora per promoure que siguin assumides per part de la resta de responsables polítics i tècnics.

Aquestes bones pràctiques s'han definit actualment al Mapa Infoparticip@ (mapainfopublica.com/ca) en 41 indicadors que s'utilitzen per avaluar la informació dels webs dels ajuntaments. Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a quatre qüestions bàsiques:

A. qui són els representants polítics
B. com gestionen els recursos col·lectius
C. quina informació proporcionen sobre la gestió 
D. quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Així mateix, al web es poden consultar els criteris per poder optar als diferents guardons del Segell Infoparticipa segons les diferents franges de població a que corresponen els municipis.

L'origen del Segell Infoparticipa se situa en l'anàlisi dels webs dels 947 ajuntaments de Catalunya que va realitzar l'equip del LPCCP de la UAB l'any 2012 i va publicar en el Mapa de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local (www.infoparticipa.es/bones-practiques/). El nombre d'aprovats, inicialment mig centenar, va ascendir a 64 (6'8%) a mesura que es van publicar resultats en els mitjans de comunicació que van incitar a alguns responsables a millorar. El 2013 es va desenvolupar una nova plataforma, el Mapa Infoparticipa, amb el mateix propòsit però amb més prestacions i amb la possibilitat de fer un enfocament més ampli per incorporar informació sobre ajuntaments d'altres comunitats autònomes. En aquesta nova plataforma es van introduir les dades de la 2a onada de les avaluacions dels 947 ajuntaments de Catalunya, i els de la 1ª onada de les avaluacions d'ajuntaments de les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Canàries, Galícia i Madrid, i de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Actualment l'Ajuntament de Granollers compta amb el segell Infoparticipa amb un 97% de compliment amb els indicadors d'avaluació


Ajuntament de Granollers
Pl. de la Porxada 6. 08401 Granollers (Barcelona)
93 842 66 10 - 010
oac@granollers.cat