Inici -> L'Ajuntament -> Ple municipal

Resum dels acords de Ple extraordinari de 16 de novembre de 2017

Aquest dijous 16 de novembre a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Granollers es va celebrar una sessió plenària urgent per tractar una moció presentada pels grups municipals del PDeCAT-Demòcrates, ERC-Acció Granollers i Crida-CUP, amb el suport de ANC Granollers i Òmnium Cultural per la llibertat dels presos i preses polítiques catalanes. Aquesta moció va rebre el suport dels grups municipals: PSC, PDeCAT_Demòcrates, ERC-Acció Granollers i Crida-CUP i el vot en contra de Ciutadans i PP.

MOCIÓ PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS I PRESES POLÍTIQUES CATALANES


Acords:
1. Rebutjar l'escalada repressiva dels darrers mesos i exigir l'excarceració immediata de tots els presos i preses polítiques que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d'acord amb el mandat sorgit de les urnes.
2. Exigir a l'Estat Espanyol el màxim respecte pels drets i llibertats de les persones, recollits i protegits pels tractats internacionals.
3. Exigir l'efectiva separació de poders a l'Estat Espanyol.
4. Expressar el suport al govern legítim de la Generalitat de Catalunya escollit democràticament per la ciutadania del país.
5. Expressar el ple suport a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s'han vist desposseïts de les seves competències en aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.
6. Exigir la fi de la judicialització de la política catalana i condemnar l'arbitrarietat i l'ús partidista amb què s'estan aplicant les lleis, tot pervertint l'efectiva separació de poders que qualsevol Estat de Dret ha de garantir.
7. Instar la Unió Europea i la resta d'institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d'una solució política.
8. Exigir l'aixecament immediat de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.
9. Comunicar al Parlament de Catalunya, a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l'Oficina de l'Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Drets Humans (ACNUDH) i al Congrés dels Diputats, l'aprovació de la següent moció.

Data de creació:  15 de novembre de 2017

Data de publicació:  15 de novembre de 2017

Entrada en vigor:  15 de novembre de 2017

2 de gener de 2018

Ajuntament de Granollers
Pl. de la Porxada 6. 08401 Granollers (Barcelona)
93 842 66 10 - 010
oac@granollers.cat