Inici -> Catàleg de tràmits

Com es tramita en línia?

D'acord amb l'Article 14 de la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques a partir de 1 d'octubre de 2016 els següents col·lectius estan obligats a relacionar-se exclusivament per mitjans electrònics amb l'Ajuntament:
Les persones jurídiques.
Les entitats sense personalitat jurídica.
Els qui exerceixin una activitat professional per a la qual es requereixi la col·legiació obligatòria, per als tràmits i actuacions que portin a terme amb les administracions públiques en exercici de l'activitat professional esmentada. En tot cas, dins d'aquest col·lectiu s'hi entenen inclosos els notaris i registradors de la propietat i mercantils.
Els qui representin un interessat que estigui obligat a relacionar-se electrònicament amb l'Administració.

Identificació digital:

 • La majoria de tràmits en línia requereixen la identificació de la persona que l'ha de dur a terme mitjançant un certificat digital.
 • Un certificat digital és un dispositiu o fitxer informàtic segur que us identifica plenament i legalment a Internet.
 • La Seu Electrònica de l'Ajuntament de Granollers reconeix són els certificats digitals emesos pels següents prestadors de serveis de certificació: DNI electrònic,Agència Catalana de Certificació (idCAT, T-CAT),CERES-FNMT,Certificat digital de Camerfirma,Certificat digital de Firmaprofesional,Ziurtapen eta Zerbitzu Empresa, IZENPE S.A.,Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana.

Com fer un tràmit en línia:

Temporalment els requisits mínims per poder presentar una sol·licitud són:

Per a Windows: Java 1.8_074 o superior. Versió mínima de navegador: Internet Explorer 9 (amb la vista de compatibilitat desactivada), Firefox 42, Chrome 50, Opera 38.
Per a MAC OS (Safari): Java 1.8.0_111. El primer cop cal seguir els passos indicats en aquest document.
Si teniu problemes per tramitar proveu a eliminar els arxius temporals del navegador i de Java, tal com s'explica en aquest tutorial.

 • Cliqueu sobre l'enllaç "tramitar" d'una de les icones que trobareu a la vostra dreta "Tramitació electrònica" o "Tramitació sense certificat digital" per obrir el formulari.
  En cas que només aparegui l'opció de "Tramitació electrònica", per poder fer el tràmit en línia, haureu de disposar d'un certificat digital. Un cop identificats us apareixeran les vostres dades personals incorporades en el formulari.
 •  Emplenar el formulari, adjunteu els fitxers si és el cas (els fitxers poden ser documents word o similar, fotos, fitxers,... en un format d'ús habitual) i un cop revisades les dades clicar el botó "Signar i enviar. Els camps marcats amb asterisc són obligatoris.
 • En alguns tràmits també trobareu una fitxa en format PDF. L'heu de guardar al vostre ordinador, emplenar-lo i adjuntar-lo.
 • El procés d'enviament pot trigar uns segons, espereu rebre la resposta de la vostra tramitació. La resposta us comunicarà el núm. de referència de la vostra sol·licitud, i a més:
  • Si el tràmit és immediat tindreu el document generat disponible a la vostra "Carpeta Ciutadana- Bústia de documents"
  • Si hi ha pagament us avisarà que s'ha generat un rebut i que el trobareu a "Carpeta Ciutadana-Consulta i pagament de rebuts pendents"
  • En els casos que es necessiti també una autorització especial (ocupacions, talls de carrer...) un cop el servei corresponent l'hagi autoritzat rebreu un missatge (a l'adreça electrònica facilitada) comunicant-vos que s'ha generat el rebut i que el trobareu a "Carpeta Ciutadana-Consulta i pagament de rebuts pendents"
  • Per completar la tramitació faltarà pagar la taxa corresponent.

Com pagar un rebut:

 1. Aneu a l'apartat "Carpeta Ciutadana-Consulta i pagament de rebuts pendents"
 2. Seleccioneu i cliqueu sobre el rebut a pagar
 3. A la part inferior us apareixeran les diferents possibilitats de formes de pagament :Obtenir carta pagament Pagar amb targeta Pagar per banca electrònica.
 4. Escolliu l'opció desitjada :
 • L'opció "obtenir carta de pagament" permet generar el document per pagar-lo per finestreta d'una entitat financera col·laboradora.
 • L'opció targeta de crèdit i banca electrònica us permet fer el pagament per Internet al moment. Procureu conservar un comprovant d'haver realitzat el pagament.

En tots els casos l'entitat financera no informa del pagament realitzat a l'Ajuntament fins al cap d'unes setmanes. Això fa que malgrat haver pagat un rebut, aquest segueixi constant com a pendent de pagament durant unes setmanes.

Notificació

 • Rebrà un correu electrònic amb l'enllaç directe a la seva notificació.
 • Accedir a la seva notificació amb certificat digital o demanant una paraula de pas d'un sol ús. Per a més informació cliqueu aquí
 • També podrà accedir-hi a través del portalseuelectronica.granollers.cat/notificacions

Enllaços

18 de setembre de 2017

Ajuntament de Granollers
Pl. de la Porxada 6. 08401 Granollers (Barcelona)
93 842 66 10 - 010
oac@granollers.cat